Michel Tornéus. Foto: TT Bild

Tornéus byter tränare: ”Blev spretigt”

Publicerad

Michel Tornéus har brutit samarbetet med sina amerikanska tränare. I stället fortsätter han satsningen mot sommarens EM i Berlin på hemmaplan. – Det blev lite spretigt, säger han till Dagens Nyheter.

Michel Tornéus valde redan under förra året att förlägga sin träning på IMG Acadamy i Florida. Planen för 2018 var att stå över tävlandet inomhus för att fortsätta vistelsen i USA.

Men efter bara en månad valde han att återvända till Sverige.
– Jag fick problem med en magmuskel i tredje omgången i VM-finalen i somras. Det störde mig här också. Det fungerar inte riktigt om man inte är helt bra när man är här i USA, säger Tornéus till DN.

Men även bortsett från skadan har träningsupplägget inte blivit vad 31-åringen hoppats på.

– Loren (Seagrave) hade så många andra i sin grupp att det blev lite spretigt. Jag behövde en längdtränare. När också Dwight (Phillips), som skulle hjälpa mig, var anställd för att träna amerikansk fotboll och inte friidrott, bröt jag med dem och åkte hem till Sverige.

Planen är nu i stället att återuppta samarbetet med tränaren Oscar Gidewall, som Tornéus jobbade med mellan 2000-2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer