Michel Torneus. Foto: Bildbyrån

Tornéus jagar OS-plats i Amsterdam

Uppdaterad
Publicerad

I dag börjar friidrotts-EM i Amsterdam. En av dem som jagar en OS-plats är svenska längdhopparen Michel Tornéus. ”All träning och allt upplägg har varit mot OS”, säger Michel Tornéus till SVT Sport.

För fyra år sedan i OS i London slutade Michel Tornéus på fjärde plats – en centimeter från bronset.

– En blandning av stolthet, glädje och frustration. Det är mest positivt är att få vara med där – det absolut häftigaste jag gjort. Men jobbigt att gå därifrån, säger Michel Tornéus till SVT Sport.

När EM i dag tar sin början i Amsterdam hoppas han kunna säkra en ny OS-biljett.

– Just nu betyder OS inte så mycket, jag fokuserar på EM. Men det är jättebra att tänka på, för att hitta urkraften. 

Var ligger ditt fokus?

– Just nu på EM. OS finns i bakhuvudet. Men mitt stora fokus är att göra ett bra EM. Men all träning och allt upplägg har varit mot OS.

Kan du känna press, det börjar bli ont om tid för att ta dig till Rio?

– Klart att det är jobbigt ibland, det ska jag inte sticka under stolen med. Men man måste slappna av och hålla fokus. En sak jag lärt mig är att ta en sak i taget. Just nu är det EM. Jag är för envis för att släppa den här drömmen.  

I EM hoppas längdhopparen nå en final. 

– Jag måste se till att ta mig till final. Klart att jag inte skulle säga nej till att hoppa långt i kvalet, men mästerskap handlar om resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer