Angelica Bengtsson och Peter Widén har brutit sitt samarbete. Foto: Bildbyrån.

Tränaren Peter Widén och Angelica Bengtsson har brutit sitt samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt en månad inleds OS i Tokyo.

Tränaren Peter Widén och stavhoppstjärnan Angelica Bengtsson, 27, har gått skilda vägar.

– Det är jävligt tråkigt, det tror jag även hon tycker, säger Peter Widén till SVT Sport.

Det var i förra veckan som tränaren Peter Widén, enligt egen utsago, avbröt samarbetet med Angelica Bengtsson.

– Vi kom inte överens sista tiden och tilliten till varandra funkade inte. Det är oerhört tråkigt både för henne och för mig, men jag såg inte hur jag skulle kunna gå vidare i den situationen som vi befann oss i. Det är jävligt sorgligt, säger Peter Widén till SVT Sport.

– Jag har pratat med förbundskapten (Karin Torneklint) och berättat att jag inte kan gå vidare. Jag tror fortfarande att Angelica kan hoppa oerhört högt med träning och struktur.

Vad kände du inte funkade?

– Det var både kommunikation och träningsupplägg, samt tekniska bitar. Vi var inte helt överens.

– Jag vill absolut inte ha någon pajkastning mellan oss. Det är jävligt tråkigt, det tror jag även hon tycker.

”Det är aldrig bra”

Friidrottslandslagets förbundskapten Karin Torneklint säger att de nu jobbar för att hitta en lösning till Bengtsson inför OS.

– Det är aldrig bra att man bryter inför ett mästerskap. Det är väl grundtanken man får. Men det stora jobbet är redan gjort, det har skett de senaste fyra åren. Vi håller på att jobba på olika lösningsalternativ som inte är riktigt färdiga än, säger Torneklint till SVT Sport.

”Vi jobbar på det”

I nuläget står Angelica Bengtsson utan tränare.

– Det här hände ju bara för några dagar sedan så vi har ingen utsedd än. Hon har åkt till Italien nu för att tävla och vi har daglig kontakt. Vésteinn Hafsteinsson är också med och hjälper till för att få ordning på det här, säger Torneklint.

– Vi löser alla tävlingar mot OS, vi jobbar på det. Det viktiga är att hon känner att hon får ett bra stöd så hon känner sig säker inför OS.

SVT Sport har sökt Angelica Bengtsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.