Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Devon Allen slog till med tidernas tredje snabbaste häcklopp. Foto: TT

Tredje snabbaste häckloppet genom tiderna av Devon Allen

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad startar friidrotts-VM.

En som redan nu verkar hittat toppformen är Devon Allen.

Han sprang i natt tidernas tredje snabbaste lopp på 110 meter häck.

– Jag trodde att jag skulle slå världsrekordet i dag, men det får vänta till ett annat lopp, säger han.

På Icahn Stadium i New York noterade Usain Bolt sitt första världsrekord på 100 meter 2008.

I natt var det nära att det blev ännu ett världsrekord på de banorna. På tävlingen USATF New York Grand Prix sprang nämlingen amerikanen Devon Allen 110 meter häck på tiden 12,84. Det var blott fyra hundradelar över Aries Merritts världsrekord, och tidernas tredje snabbaste lopp någonsin.

Har skrivit NFL-kontrakt

Den enda, förutom världsrekordhållaren Merritt, som sprungit snabbare än Allen är Grant Holloway, 12,81.

– Jag trodde att jag skulle slå världsrekordet i dag, men det får vänta till ett annat lopp, säger Allen på internationella friidrottsförbundets hemsida.

27-årige Allen, som i våras skrev på ett kontrakt med NFL-laget Philadelphia Eagles och ska börja spela för dem senare i år, insjuknade i covid-19 så sent som för två veckor sedan. Och just det ser han som en anledning till nattens fina resultat – eftersom han då fick vila efter en tid med hård träning för både friidrott och amerikansk fotboll.

– Det var bra för mig att ta det lugnt i en dryg vecka. Mina ben är fräscha och jag känner mig bra. Nu kan jag börja träna för att vara redo för amerikanska mästerskapen och VM, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.