Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Tungt OS-genrep för Kinsey

Uppdaterad
Publicerad

Det var två olika OS-formbesked vi fick från höjdhopparna under Karlstad Grand Prix. Erika Kinsey fick inte till det och stannade på 1,83, medan det såg lite lättare ut för Sofie Skoog som vann tävlingen på 1,89.

Erika Kinsey hade en rivning med sig från höjden 1,80 innan hon klarade 1,83 i första försöket. Men sedan var det stopp. Tre rivningar på 1,86 gjorde att Kinsey slutade fyra i tävlingen och det såg tungt ut för svenskan som i maj gjorde sitt bästa resultat för säsongen med ett hopp på 1,90.

– Vad ska jag säga? Surt. Det är klart att det är frustrerande att hoppa så lågt, men jag är egentligen inte orolig. Höjderna finns där, men jag får inte till tajmingen över ribban, sade Kinsey till TT efter tävlingen.

OS i Rio de Janeiro 2016

Seger för Skoog

Sofie Skoog som hoppade på hemmaplan var felfri innan första rivningen kom, då på 1,86. Hon klarade dock den höjden i sitt andra försök och tog sedan 1,89 direkt i första. Det var det hoppet som gav henne segern i tävlingen. Hon försökte sedan på 1,92, men rev ut sig och stannade alltså på 1,89 i en tävling som inte riktigt nådde de där höga höjderna. Skoog har ju ett personligt rekord utomhus på 1,93 som hon satte 16 juli i år.

– Jag får exakt de tekniksvaren som jag vill. Jag byter lite ansats beroende på underlag. I London sist var det väldigt hårt och här är det lite mjukare. Det här passar mig lite bättre, så i dag var jag tillbaka i det gamla goa vanliga och verkligen tar i med den styrka jag har när jag sätter i, så det var gött, sa Sofie Skoog till SVT Sport efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet