Nu lägger det framgångsrika mångkampsparet, som tog guld och brons vid OS i Rio, av i ett gemensamt beslut. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Herr guld och fru brons lägger av tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanske mångkamparen Ashton Eaton har världsrekorden och är regerande världsmästare både utomhus och inomhus. Han försvarade också sitt OS-guld i tiokamp i Rio de Janeiro i somras. Nu lägger han och frun, också hon mångkampare i världsklass, av.

Så mycket bättre kan det knappast bli, och nu har 28-åringen bestämt sig för att avsluta karriären.

”Uppriktigt sagt är det inte så mycket mer jag vill åstadkomma inom sport”, säger Eaton på sin webbsida.

”Jag gav de tio fysiskt bästa åren av mitt liv för att utforska och jaga mina gränser. Om jag nådde dem? Ärligt talat vet jag inte om någon någonsin gör det”.

Herr och fru mångkamp tog gemensamt beslut

Även Eatons fru, kanadensiskan Brianne Theisen-Eaton, också hon 28, avslutar sin mångkampskarriär. Hon vann precis som Eaton guld i inomhus-VM i Portland förra våren, men fick nöja sig med brons i OS i Rio.

– Jag känner ett allt större motstånd mot att börja träna igen, sa Theisen-Eaton efter OS i somras då hon kände sig tömd på energi och motivation enligt AP.

De träffades på Oregons universitet som tonåringar och gifte sig 2013. Deras tränare Harry Marra höll i vigseln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer