Elaine Thompson satte världsårsbästa på 100 meter när hon vann mästerskapet på Jamaica. Foto: Reuters

Världsårsbästa av Thompson på Jamaica

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla olympiska mästarinnan Elaine Thompson säkrade guldet på 100 meter i de jamaicanska mästerskapen – och hon gjorde det på nytt världsårsbästa: 10,71 sekunder.

I och med segern i Kingston befäste Thompson sitt favoritskap inför VM i London i augusti. Tiden 10,71 är bara en hundradel från hennes personliga rekord som sattes i fjol.

– Jag är väldigt nöjd med tiden. Jag är glad över att komma hit och ta mig genom loppen så smidigt, säger Thompson.

Elaine Thompson får sällskap till VM av Simone Facey (11,04), Jura Levy (11,06) och Natasha Morrison (11,09).

Den första av damernas semifinaler på 100 meter blev dock dramatisk. Jonielle Smith blev diskad efter en tjuvstart som inte gick att se med blotta ögat. Publiken var mycket missnöjd med att Smith stoppades från att tävla vidare och buade åt beslutet medan Smith själv grät av besvikelse.

Blake visade form

Snabbast av herrarna i de jamaicanska mästerskapen var Yohan Blake med nytt säsongsbästa på 9,90. Kampen om andraplatsen blev stenhård och en hundradel avgjorde till Julian Fortes (10,04) fördel. Sonoj-Jay Givans sprang i mål som trea på 10,05. 

Välbekanta sprinters som Asafa Powell, Kemar Bailey-Cole och Jevaughn Minzie blev utslagna före finalen eller aldrig kom till start till följd av skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.