Daniel Ståhl hälsas välkommen hem av mamma Taina. Foto: Bildbyrån

Världsmästare Ståhl hemma i Sverige: ”Det har varit tuff press”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en knapp vecka sedan Daniel Ståhl tog VM-guld och på söndagskvällen landade han på Arlanda och möttes av familj och klubbkamrater.

– Det är underbart. Det är fantastiskt. Legendariskt. Historiskt. Det är hård träning bakom det så det känns fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Han säger också att han kände ett tryck utifrån då han kom till VM som stor favorit till guldet.

– Målet innan VM var att ta sig till final och så förgyllde jag målet med att bli världsmästare. Det är jättekul. Det har varit tuff press samtidigt och jag har hanterat det bra med min psykolog, säger han.

Hur har tiden sedan du blev världsmästaren varit?

– Det har varit mycket media och mycket uppståndelse. Det är bara roligt. Jag har inte sovit så mycket så nu är det skönt att landa i Sverige.

Och att landa här och se familjen och kompisar?

– Det var trygghet. Kul att träffa familjen, släkt och vänner. Nu kommer jag koppla av och ta det lugnt. Jag har inte planerat något, säger Ståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.