Världsstjärnan Sifan Hassan duckar SVT:s frågor

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Sifan Hassans tränare Alberto Salazar stängdes i går av för dopningsbrott. Efter att Hassan avancerat till semifinal på 1500 meter ville hon inte svara på SVT:s frågor.

– Jag kan inte prata om det nu, säger hon när hon stannar till vid SVT:s kamera.

– Om jag tar mig till final kan jag prata efter den, jag är ledsen, ursäktar hon sig innan hon lämnar intervjun.

Sifan Hassan har redan hunnit med att ta guld på 10 000 meter i lördags. Nu är siktet inställt på en tämligen unik dubbel. Hennes 4.03,88 i försöket imponerade. Men hennes jakt sker i skuggan av en skandal.

Friidrotts-VM

Beskedet att Alberto Salazar stängs av i fyra år för dopningsbrott kom efter en två år lång domstolsprocess och drygt fyra år av granskningar. Amerikanen anklagas för att ha manipulerat dopningsprov och försett sina adepter med förbjudna testosterontillskott.

Det är den amerikanska antidopningbyrån Usada som har stängt av tränaren. Han har förutom Sifan Hassan bland många andra tränat världsstjärnan Mo Farah. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet