Warholms jakt på rekordet – ersatte flickvännen med målfoto

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm slog världsrekord i Diamond League-tävlingen i Oslo under torsdagskvällen.

Nu berättar Warholm om sin jakt på rekordet i en norsk dokumentärserie på SVT.

Bland annat bytte han ut en bild på flickvännen i mobilen mot ett målfoto – för att nå ända fram.

Karsten Warholm var näst snabbast i världen på 400 meter häck fram till torsdag kväll. Då var han framme vid målet, när han slog nytt världsrekord på distansen med tiden 46,70.

I en ny norsk dokumentärserie på SVT Play, berättar Warholm om jakten på det efterlängtade rekordet. I första avsnittet besökernorske kungen, kung Harald, tillsammans med sin tränare Leif Olav Alnes.

Här samtalar bland annat Warholm med kungen om vad som är bäst, OS-guld eller världsrekord. Och vilka metoder han använt, i jakten på att bli snabbast. Ett foto i mobilen spelade en viss roll...

– Det hände en ganska intressant sak. I Diamond League-finalen i Zürich tappade han segern med två hundradelar. Då bytte han ut en bild på flickvännen i telefonen till en bild på målfotot. Och hade det i ett år, till nästa gång, då vann han, berättar Leif Olav Alnes i dokumentären.

Dokumentären Karsten Warholm: Jakten på ett världsrekord kan du se i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.