Yohan Blake kunde se ända till London efter nattens vinst hemma på Jamaica. Foto: TT.

Yohan Blake på rätt väg mot VM

Uppdaterad
Publicerad

Yohan Blake tog ett steg i rätt riktning mot VM i London genom att hemma i Kingston vinna 100 m på 9,93.  

– Det är alltid bra att starta säsongen med 9,93. Det känns väldigt bra och det här ger mig självförtroende att sikta på en bra tid mot VM i London, säger 27-årige Blake till Reuters.

Han var som allra bäst för fem, sex år sedan men har haft stora bekymmer med skador sedan dess.                  

USA-baserade Erika Kinsey gjorde säsongsdebut två månader efter en otäck olycka med skivstång på träning. Svenskan klarade 1,85 i höjdhopp. VM-kvalgränsen är på 1,94. Levern Spencer vann tävlingen på 1,90.

Galans stora stjärna noterade världsårsbästa

Galans stora stjärna, dubbla OS-mästararen Elaine Thompson, vann 200 m på det tangerade världsårsbästat 22,09 (den tredje som springer på den tiden i år).

– Det var ytterligare ett steg mot ett större och bättre år på väg mot London, säger Thompson.

Kanadas OS-silvermedaljör Andre De Grasse vann en prestigeduell med LaShawn Merritt på 200 m. Segern var större än tiden 20,14 (Merritt hade 20,28).

Den regerande OS- och världsmästaren i tresteg, colombianskan Caterine Ibargüen, gjorde säsongsdebut med att hoppa 14,43.

Usain Bolt deltog inte i tävlingen som följdes av runt 20 000 åskådare på nationalstadion.

Till tävlingens resultat.              

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.