Meraf Bahta Foto: TT

Bahta bryter EM: ”Beror på pressen hon upplevt”

Uppdaterad
Publicerad

Meraf Bahta kommer inte att springa 5000 meter i morgon.

Anledningen är pressen hon känt den senaste tiden.

”Hon orkar inte ställa sig på startlinjen”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Det är Svenska friidrottsförbundet som i ett pressmeddelande skriver att Meraf Bahta stryker sig från morgondagens 5000 meterslopp.

Detta beror på den press hon upplevt av hennes totala situation den senaste tiden, förstärkt av att information om hennes förseelser med rapportering i ADAMS-systemet uppmärksammats i medierna. Hon orkar därför inte ställa sig på startlinjen utan väljer i stället att resa hem för att vila. Meraf avböjer att lämna ytterligare kommentarer innan saken är prövad och beslut är fattat”, skriver förbundet.

Friidrotts-EM

I onsdags sprang Bahta hem ett brons på 10 000 meter men något mer EM-tävlande blir det alltså inte för 29-åringen som utreds för brott mo dopningsreglerna.

Anledningen till utredningen är att Bahta stått för en otillräcklig vistelserapport till Wada, antidopningsbyrån, vid tre tillfällen.

Efter bronset på 10 000 meter medgav Bahta att det varit en tuff period.

– Det har verkligen varit jobbigt, väldigt jobbigt och tufft, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet