Här tar Bahta emot bronsmedaljen

Uppdaterad
Publicerad

Dopningsmisstänkt och under utredning – men Meraf Bahta fick kliva upp och ta emot bronsmedaljen efter tredjeplatsen på 10 000 meter. Här tar hon emot medaljen framför svenska supportrar.

– Ett litet frågetecken om hon får behålla den, säger SVT:s David Fjäll i sändning.

Meraf Bahta har hunnit med att skapa många rubriker efter sina tre missar i Wadas (världens antidopningsbyrå) vistelserapport. Men löperskan ställde sig trots det redo för start i 10 000-metersloppet – och tog bronsmedalj.

– Jag bestämde att jag måste vara stark och jag måste kämpa. Jag kan inte göra något annat, sade Bahta till SVT Sport efter loppet.

Friidrotts-EM

På torsdagen fick löperskan ta emot medaljen. Om hon får behålla den avgörs först efter att utredningen är färdig efter EM.

– Ett litet frågetecken om hon får behålla den, det avgörs först efter mästerskapet, säger SVT:s David Fjäll i sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet