• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Usain Bolt kramar om Justin Gatlin efter VM-finalen på 100 meter. Foto: Bildbyrån.

Gatlin knäböjde för Bolt efter finalsegern

Med ett VM-brons avslutade Usain Bolt sin 100-meterskarriär. Tidigare dopningsavstängde Justin Gatlin vann guldet, blev utbuad, men knäböjde för världens bäste sprinter efter loppet. – Jag har alltid sagt att han har avtjänat sitt straff. Om han är här är det okej, jag har alltid respekterat honom som konkurrent, sa Bolt.

Justin Gatlin blev utbuad på arenan efter att ha vunnit finalen på 100 meter före Christian Coleman, USA, och Usain Bolt.

På presskonferensen efter loppet hade världens bäste sprinter genom tiderna inget ont att säga om Gatlin, som kom tillbaka efter en fyra år lång dopningsavstängning 2010.

– Jag har alltid sagt att han har avtjänat sitt straff. Om han är här är det okej, jag har alltid respekterat honom som konkurrent. Han förtjänar att vara här och har jobbat hårt. Han var bäst i kväll, sa Bolt.

Knäböjde för ikonen

Justin Gatlin gick ner på knä för Usain Bolt efter loppet, fick en kram som tack för den hyllningen – och hade efteråt svårt att förstå buropen från publiken.

– Jag kan förstå rivaliteten jag har med Usain, men det är ingen dålig rivalitet.

– Jag har gjort min tid, jag har gjort samhällstjänst, pratat med barn och inspirerat barn. Det är allt jag kan göra. Samhället gör så med folk som gör misstag och jag hoppas att friidrotten kan förstå det också, sa Gatlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer