Foto: TT

Hård om Warholms guld: ”Är överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholms VM-guld på 400 meter häck är stort både för honom själv och norsk friidrott. Det anser SVT Sports kommentator Jacob Hård, som inte trodde på norskt guld inför finalen.

–  Jag är överraskad. Jag trodde inte att han skulle räcka till i en final. Jag trodde att andra löpare skulle vara bättre än honom, säger Jacob Hård till SVT Sport.

Karsten Warholms prestation är stor, anser Jacob Hård.

– Att bli världsmästare i friidrott i stort, och den snabba utvecklingen han har haft på 400 meter häck är anmärkningsvärd och riktigt häftig, säger Jacob Hård till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Jacob Hård trodde dock inte att han skulle räcka till i guldstriden.

– Min favorit i finalen var väl Clement. Jag har sett Karsten Warholm vinna två Diamond League-tävlingar, men på ett mästerskap brukar folk kunna sänka sig, och jag trodde inte han skulle räcka till i guldstriden, säger Jacob Hård.

För Norge är det en stor framgång, som kan ge ringar på vatten.

– Det här är jättestort för norsk friidrott De har flera spännande namn i sin friidrott. Och nu har de fått fram den här unga killen som har den utstrålningen och en fantastisk energi som jag tror kan lyfta och inspirera andra, säger Jacob Hård.

Hur bra kan han bli?

– Just det att han är så ung, och nyss har börjat med den här grenen, så finns det ju all anledning att tro att han kan fortsätta utvecklas ganska mycket, säger Jacob Hård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet