Sagnia utslagen ur VM – misslyckades i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia hoppar inte VM-final. Hennes 6,42 i det sista kvalhoppet räckte inte för att gå vidare. Det skiljde till slut fyra centimeter.

– Det är den bästa tävling jag någonsin har gjort, men tyvärr blev det övertramp på övertramp, säger Khaddi Sagnia till SVT Sport.

Kvalet blev besvärligt för den unga svenskan. Hennes två första hopp var ogiltiga, och därmed ställdes allt på sin spets i det tredje och sista försöket.

Hon hade behövt hoppa 6,47, men nådde till slut 6,42 vilket räckte till en 16:e plats, och hon är därmed utslagen ur VM. Trots besvikelsen över finalmissen var hon nöjd över sin insats.

– Allt var perfekt. Inget kändes fel. Så som jag kände mig i dag, har jag inte känt på hela säsongen. Tyvärr hade jag inte marginalerna på min sida. Jag är så glad, men samtidigt så ledsen att jag missade finalplatsen, men jag är stolt över mig själv. Det här var kul, säger Khaddi Sagnia till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet