Frölunda är vidare till åttondelsfinal i CHL. Foto: Bildbyrån

Frölunda vände mot Ingolstadt

Förra säsongens CHL-tvåa Frölunda reste sig mot tyska Ingolstadt på hemmais, och är nu vidare till åttondelsfinal efter seger med 6-5. Frölunda pressade fram en förlängning, där Ryan Lasch avgjorde med ett drömmål.

Frölunda förlorade den första sextondelsfinalen mot tyska Ingolstadt, på bortais med 4-2. Således hade Göteborgsklubben en rejäl uppförsbacke och behövde vinna med tre mål för att avancera, vilket man inte klarade av.

Frölunda öppnade dock starkt på hemmaisen i Frölundaborg och hade flera heta lägen i första perioden, framförallt i power play. Men först i slutet av perioden fick man utdelning. Pontus Widerström gav Frölunda ledningen med ett snyggt direktskott när det var 24 sekunder kvar att spela.

CHL 2014-2015

13.46 in i andra perioden kvitterade Ingolstadts Alexander Barta på en retur, i ett tyskt powerplay där Frölundas backar gick bort sig rejält.

Frölunda fick sedan en välbehövlig kanonstart på den tredje perioden. Efter vunnen teknik fick Arturi Lehkonen fram pucken till till Elias Fälth, som med ett välplacerat skott gav Frölunda ledningen med 2-1.  Man tryckte sedan på rejält för att nå 3-1 och i och med det en förlängning. Vilket blev verklighet, tack vare ett maffigt skott från Lukas Bengtsson med 11 sekunder kvar av ordinarie tid.

I den spännande förlängningen avgjorde Ryan Lasch med ett väldigt vackert mål efter drygt 6 minuter. En mäktig vändning av Frölunda.