Få var på plats i första mötet efter supporterskandalen. Foto: Bildbyrån

Futsalderbyt spelas utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Efter senaste supporterskandalen mellan Gais och IFK Göteborg har beslutet kommit – kvällens returmöte spelas utan publik. ”Det är ett resultat av hur det blev sist”, säger Gais evenemangsansvarige Erik Bergkvist till GP.

Inför futsalderbyt mellan IFK Göteborg och Gais i början på året drabbade rivalernas supportrar samman på Avenyn i Göteborg. Bråket ledde till att Göteborg stängde portarna till matchen och hela 1200 personer blev utestängda. Returmötet spelas i kväll och kommer att vara stängt för publik.

– Vi har haft en dialog med polisen, förbundet och tagit ett beslut att vi spelar utan publik. Vi har inte möjligheten eller organisationen som krävs för det här. Vi har för lite personal och nu blir det endast spelarnas familjer och så. Det kommer inte gå att köpa några biljetter och detta är ett resultat av hur det blev sist, säger Erik Bergkvist, evenemangsansvarig i Gais. till GP.

Kvällens derby sparkas igång 18:30 och spelas i Lisebergshallen. IFK Göteborg toppar för nuvarande serien medan Gais kämpar i botten för att klara nytt kontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer