Hammarby jublar efter 2-0-målet i finalen. Foto: Bildbyrån

Hammarby svenska mästare i futsal

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är svenska mästare i futsal efter seger med 2-1 mot IFK Göteborg.

I en spelmässigt jämn final var det två målvaktstabbar som fällde avgörandet.

– Otroligt skönt. Vi har offrat mycket för att komma hit, säger Hammarbys målvakt Tolga Ayranci till Eurosport.

Åtta minuter in i matchen hade Hammarby gått fram till 2-0 efter dubbla fullträffar från långt håll – inte helt otagbara för Viktor Jansson i IFK Göteborgs mål.

Öppningsmålet efter knappt fyra minuter svarade Mosaddiq Zekria för när han med ett lågt skott hittade rätt mellan benen på Jansson.

– Det är en riktigt bra målvakt men mellan benen är det alltid ledigt, säger Zekria till Eurosport.

Några minuter senare smällde det igen. På en frispark några meter från mittcirkeln hittade Michel Basberber en lucka mellan alla försvarare och drog in 2-0 med ett lågt skott – inte helt olikt 1-0-målet.

En något skymd Jansson såg bollen sent och hann inte styra undan.

Storspel av Ayranci

– Skönt att vi får två mål så snabbt och att vi kan jobba i nedförsbacke, säger Basberber.

Trots Hammarbys tidiga 2-0-ledning var det en spelmässigt jämn första halvlek. Strax före pausvila var Göteborg ytterst nära att reducera när en fri Petrit Zhubi blev serverad framför mål. Men Tolga Ayranci hann tillbaka, slängde sig och fick upp högerhanden och räddade skottet.

– Jag hann inte tänka så mycket utan gick bara ner för att rädda bollen och det lyckades jag med. Jag var inte så bra i den andra semifinalen och visste att jag behövde kliva fram. För att vinna SM-guld behöver man en bra målvakt, säger Ayranci.

– Vilken match han gör. Att han spikar igen är otroligt viktigt, säger Basberber.

Med fyra minuter kvar av finalen reducerade Göteborg och skapade viss nerv i matchens slutskede.

– Göteborg är ett bra lag och vi visste att det skulle vara tufft. Men vi hade en matchplan och vi följde den, säger Ayranci.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.