Jubel i IFK Göteborg, i mitten Erik Svensson och hoppande Adam Stefanson efter att man vunnit SM-finalen i futsal mellan IFK Uddevalla och IFK Göteborg Foto: Nyhetsbyrån

SM-guld i futsal för Göteborg och Lindahl

Uppdaterad
Publicerad

Två derbyn – två segrare. På herrsidan försvarade IFK Göteborg sitt SM-guld i en tät kamp mot Uddevalla och vann med 5-4. På damsidan var det 08-derby i Agnebergshallen med storseger för Lindahl FF mot Sätra SK.

Det var derbystämning över båda SM-finalerna. Inför en fullsatt Agnebergshall i Uddevalla lyckades IFK Göteborg besegra hemmalaget i en mycket tät tillställning. Matchen var en direkt repris på fjolårets SM-final, och precis som då vann göteborgarna. Uddevalla var dock i ledningen nästan hela tiden, men Göteborg kunde komma tillbaka och vända till seger med 5-4 i slutminuterna.

08-derby i damfinalen

Även damfinalen bjöd på ett derby, men matchen var inte lika nervkittlande som herrarnas. Lindahl tog nämligen ett tidigt grepp om finalen och spelade övertygande mot Sätra SK matchen igenom. SM-guldet till Lindhahl FF med segersiffrorna 10-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.