Sverige räddade oavgjort i första futsal-landskampen

För första gången spelade ett svenskt damlandslag en landskamp i futsal. Daniela Chamoun räddade oavgjort mot Tjeckien med sju sekunder kvar.

Det var en historisk match i Örebro.

Svenska damlandslaget i futsal spelade sin första match någonsin när man ställdes mot Tjeckien.

Tjeckiskorna skaffade sig en 2-0-ledning i andra halvlek, men Sverige påbörjade en upphämtning med åtta minuter kvar att spela.

Linn Miskulin gjorde det första svenska målet när hennes skott touchade en motståndare och ställde tjeckiens målvakt.

Blågult pressade på för en kvittering och plockade ut målvakten med 19 sekunder kvar att spela.  Det gav resultat.

Sju sekunder återstod när Daniela Chamoun dribblade av sin spelare och satte 2-2.

– Vi är glada, speciellt över prestationen som sådan. Visst är det skönt att vi inte förlorar men det är prestationen som är det viktiga. Med tanke på vad vi tränat på så gör vi det fantastiskt och hellre 2–2 än förlust, säger den svenska förbundskaptenen Mufad Bajraktarevic till Svenska fotbollförbundets hemsida.