Tiger Woods var popuär på Narashino-banan i Chiba. Foto: TT.

64 slag av Woods i galen comeback

Uppdaterad
Publicerad

Två månader efter den senaste operationen, av knät den här gången, var Tiger Woods tillbaka på golfbanan.

Och det med besked.

Den amerikanske stjärnan gick på 64 slag i PGA-tourtävlingen i Japan.

– Det var en galen dag, säger 43-åringen.

Med en rond på sex under par tog Woods ledningen den första dagen. Han delar den med landsmannen Gary Woodland. De är ett slag före japanen Hideki Matsuyama.

64-ronden var Woods bästa på över ett år.

Han inledde dock med att skicka ut bollen i vattnet på Narashino-banan i Inzai och fortsatte med bogeys även på det andra och det tredje hålet. Sedan spelade han fläckfritt och satte nio birdieputtar.

”Det var en galen dag”

– Det var en galen dag. Jag slog dåliga slag efter dåliga slag och hade bara som mål att vara på par efter halva ronden, säger han.

Den förre världsettan har många skadefyllda år bakom sig, framför allt med ryggproblem som han också opererats för. 43-åringen visade dock i våras att han fortfarande håller hög klass då han vann US Masters.

Woods är kapten för USA:s lag som ska spela Presidents Cup (tävlingen mot spelare från övriga världen förutom Europa) i december. Nu spekuleras det i att Woods kan komma att ta ut sig själv till USA:s lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.