Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alex Norén klättrade efter 65-runda Foto: ROSS KINNAIRD

Alex Norén klättrade efter 65-runda sista varvet på Valhalla

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges näst bäst rankade golfare, veteranen Alex Norén, svarade för en mästerlig avslutning av PGA-mästerskapet. Svensken gjorde sex birdies och undvek bogeys för en 65:a och tolv under par totalt. Han klättrade över 20 placeringar och slutade delad tolva i tävlingen.

– Jag är väldigt lättad i dag, säger han i Viaplays sändning.

Resultatet – PGA-mästerskapet >>>

Alex Norén blandade sig tyvärr inte i den heta striden om segern men gjorde verkligen sitt bästa under helgen. Under både lördagen och söndagens spel har svensken varit bogeyfri. Det stabila spelet gav till slut en fin tolfteplats och han är klart bäste svensk av de sju som kom till start.

PGA-mästerskapet

– Jag spelade bra i går, men fick inte i så många puttar. Så jag var väldigt förväntansfull för dagen. Jag visste att om jag kan spela som i går och putta lite bättre, så kommer det bli en bra dag. Det var länge sedan jag spelade så här bra, om ens någonsin, säger Norén

Även Jesper Svensson, Sebastian Söderberg och Alexander Björk gick på röda siffror på söndagen – alla på tre under par. Björk slutar delad 39:a, Svensson delad 53:a och Söderberg delad 68:a.

Svenske världssexan Ludvig Åberg missade kvalgränsen. Det gjorde även Tim Widing och Vincent Norrman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapet

Mer i ämnet