Stenson klättrade – Spieth i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är det stora svenskhoppet inför avslutande rundan i British Open.

Efter en 65-runda klättrade han rejält – men har trots det åtta slag upp till ledaren Jordan Spieth.

– Fem under i en major är aldrig en dålig runda, säger han till SVT Sport.

Efter dagar med dåligt väder märktes det på banan att det var desto mer vindstilla under tredje rundan av British Open. En av dem som spelade upp sig var Henrik Stenson som klättrade från en 24:e till delad sjunde plats efter att ha gått runt på -5 för dagen.

”Satte några riktigt sköna puttar”

– Det var bra fokus i dag tycker jag. Satte några riktigt sköna puttar där ute. Målsättningen var att gå ut och spela ett aggressivt varv och det tycker jag att jag gjorde i det mesta. Gav mig själv ganska många chanser och tog till vara på en hel del av dem, säger han till SVT Sport.

Dessvärre för Stensons del blev han av med ett rekord när sydafrikanen Branden Grace gick rundan på 62 slag – en rekordnotering som lägsta score på en major någonsin på herrsidan och som överskuggar svenskens sista runda på banan i fjol när han vann.

Norén stabil

Tävlingens andra svensk som är kvar i tävlingen, Alexander Norén, är på delad 15:e plats efter att ha stått för idel par under dagen förutom en birdie.

– Jag är nöjd med 69 slag, det är alltid bra på en sån här bana. Önskar att jag hade fått i lite fler puttar. Tycker jag spelade mycket bättre än första två dagarna, säger han till SVT Sport.

Helamerikansk ledarboll

Leder gör amerikanen Jordan Spieth på -11, tre slag före landsmannen Matt Kuchar. Precis som i dag går de ledarboll tillsammans under morgondagens avslutande runda.

Leaderboard British Open

1 Jordan Spieth, USA         -11     

2 Matt Kuchar, USA            -8     

3 Austin Connelly, CAN      -5

   Brooks Koepka, USA       -5

7 Henrik Stenson           -3    

15 Alex Norén                -1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.