Henrik Stenson hänger med i toppen av brittiska PGA-mästerskapen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson håller i – fortfarande femma

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har fortfarande segerchansen intakt i brittiska PGA-mästerskapen.

Inför sista rundan är han femma, -4 och fyra slag efter australiensiske ledaren Andrew Dodt.

– Förhoppningsvis får jag en bättre start i morgon, säger han till Viasat.

Henrik Stenson och Johan Carlsson var delad femma efter gårdagens andra runda i Wentworth, London under de brittiska PGA-mästerskapen.

Carlsson rasade

Under dagens tredje runda rasade dock Carlsson på leaderboarden efter bland annat fyra dubbelbogeys. Totalt gick han dagen på 81 slag och är nu delad 56:a på +4.

PGA-mästerskapen

Stenson fortfarande i toppen

Stenson hänger dock kvar i toppen och är kvar på den delade femteplatsen. Efter en svag första nio med tre bogeys repade han sig de återstående nio.

– Jag har inte haft någon riktigt go känsla på ett halvår och jag är heller ingen stor fan av högt placerade tees med treelines på båda sidor och crossvindar. Det känns dessutom ganska smalt på sina ställen men förhoppningsvis får jag en bättre start i morgon så kanske vi kan vara med här ändå i slutet, säger han till Viasat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet