Henrik Stenson. Foto: TT Nyhetsbyrån

En runda kvar: Stenson ser ut att nå finalen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson ser ut att ta sig till finaltävlingen i PGA-tourens slutspel.

I sammandraget går han mot en 29:e plats och man måste vara topp 30 för att nå finalen i Atlanta. I den tredje deltävlingen ligger han på en delad 34:e plats efter den tredje rundan.

41-årige Henrik Stenson, som missade förra tävlingen på grund av knäproblem, har ändå inte råd med en svag sista runda i Lake Forest, USA.

Svensken plockade 21 placeringar efter att ha spelat fin golf under andra rundan, men den golfen nådde han inte riktigt upp till på den tredje rundan.

Inför den tredje deltävlingen var Stenson 26:a i sammandraget.

”Gör inga misstag”

Stenson gick runt på två under par efter att ha gjort sex birdies, men gjorde också två bogeys och en dubbelbogey.

Stenson är totalt sex under par i helgens tävling och en bra bit från ledaren Marc Leishman, Australien, på minus 19. Fem slag efter Leishman ligger landsmannen Jason Day och amerikanen Rickie Fowler på en delad andraplats.

– ”Leish” spelar otroligt bra. Han kommer att vara väldigt svår att slå. Jag måste spela väldigt bra golf för han gör inga misstag, säger Day till PGA-tourens webbplats.

Streckstrid inför sista rundan

De 30 bästa får spela finaltävlingen i PGA-tourens slutspel. Inför den sista rundan av deltävling tre är Henrik Stenson inblandad i en spännande streckstrid.

26. Russell Henley

27. Sergio Garcia

28. Brendan Steele

29. Henrik Stenson

30. Gary Woodland

---------------------------------------

31. Jason Dufner

32. Louis Oosthuizen

33. Phil Mickelson

34. Xander Schauffele

35. Chez Reavie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.