Foto: TT Nyhetsbyrån

Golfare fick 58 pliktslag – på två rundor

Uppdaterad
Publicerad

Ibland är man långt från segern.

Och ibland är man ännu längre därifrån.

Eller så får man, som Lee Ann Walker, 58(!) pliktslag på två rundor och slutar 75 slag efter ledaren.

– Det här kanske blir mitt sätt att bli berömd, säger hon.

Lee Ann Walkers debut på Senior LPGA-mästeskapen gick inte riktigt som hon hade förväntat sig.

Hon fick nämligen 58 pliktslag eftersom hennes caddie vid ett flertal gånger ställt henne i puttningsposition på greenerna.

– Det här kanske blir mitt sätt att bli berömd. Men det kanske inte var på det sättet som jag ville att det skulle ske, säger hon till Golfweek.

”Jag var dum”

Walkers kände inte regeln, utan fick reda på det vid femte hålet på den andra rundan. Hon fick därefter två pliktslag för varje gång det inträffat, vilket innebar 42 straffslag för hennes första runda och 16 på den andra.

– Det här var min första tävlingsrunda sedan 2011 eller 2012. Nu när jag inte spelar på LPGA-touren längre tittar jag inte längre på golf. Jag visste att det skett vissa regeländringar, men jag kände ärligt talat inte till vilka. Så enkelt är det. Jag var dum som inte gick igenom regeländringarna, säger hon.

Walker var så klart långt från att klara cutten, och slutade totalt på 73 över par över två rundor. Det var 75 slag sämre än ledaren Helen Alfredsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.