Inbrott i Henrik Stensons hyreshus – värdesaker stulna

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson försöker försvara sin British Open-titel.

Men han gör det efter en hemsk torsdagskväll – då hans hyreshus utsattes för ett inbrott under gårdagen.

– Det är givetvis irriterande, säger Stenson till SVT Sport.

Stenson hyr ett hus i Southport under veckans spel i British Open. När han spelade under torsdagen skedde ett inbrott i hyreshuset – och enligt The Sun rensades bostaden på allt som Stenson lämnat bakom sig.

Stenson uppges ha behövt kontakta sin klädsponsor för nya kläder för att ens ta sig ut på banan i rena kläder i dag.

– Det var inte den kvällen vi hade sett fram emot. Att de hade brutit sig in i huset och tagit värdesaker och hela min resväska med alla kläder för veckan. Det är givetvis irriterande och inte den kvällen vi hade sett framför oss i går, men polis på plats, säger Stenson till SVT Sport.

– Tyvärr blev jag av med lite värdesaker, och de har tagit alla mina kläder för veckan.

Tappade under andra dagen

Under dagens runda var det inte mycket som studsade med svensken. Men det såg ändå lovande ut efter 13 spelade hål då han krigat under eftermiddagen och var på par för dagen.

Men tre bogeys i avslutningen blev smolk i bägaren och efter ett misslyckat bunkerslag på 18:e hålet var svensken märkbart frustrerad. 73 slag i dag innebär att Stenson är +2 totalt och åtta slag efter ledande Jordan Spieth.

– Tuff dag i dag som väntat i det här vädret. Det är bara en gnetardag. Sen har jag inte det där flytet när jag missar, och det kostar slag varje gång. Jag spelar överlag lite bättre än scoren visat de två första dagarna så jag hoppas att det kan vända i helgen.

Alexander Norén är på par totalt efter andra dagen. Alexander Björk missade kvalgränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.