Jenny Haglund fick allt stämma den sista dagen i Marocko. Foto: TT.

Hole in one av Jenny Haglund i Marocko

Publicerad

Jenny Haglund slog till med både banrekord och hole in one vid Europatouren i Marocko. Därmed slutade den titelförsvarande svenskan delad åtta i tävlingen.

Haglund kom till tävlingen i Rabat direkt från Hawaii och hade problem med jetlagen och olika typer av åtaganden. Det innebar 75 slag de tre första rundorna innan det lossnade med banrekordet 64 under söndagen.

– Det har varit galet med dåligt med sömn de senaste dagarna, mycket stress efter Hawaii och många åtaganden. Jag var sliten när tävlingen började och de tre första dagarna var verkligen frustrerande, säger Haglund till Europatourens hemsida.

25-åringen kunde glädja sig åt den delade åttondeplatsen.

Haglunds fjärde hole in one

– Det var verkligen en bra dag och jag kunde ta med mig fler bra minnen från Marocko, säger Haglund, som krönte dagen med en hole in one på det sjätte par 3-hålet.

– Jag kände att jag kunde göra birdie på varje hål, vilket inte händer så ofta. Att få göra hole in one var en skön fullträff. Jag såg att flaggan var placerad till vänster med en liten nedförsbacke precis framför. Efter ett par studsar såg jag bollen gå i koppen. Det var ett bra slag, säger Haglund.

Det var Haglunds fjärde hole in one i tävlingssammanhang.

Spanjorskan Nuria Iturrios vann tävlingen överlägset på -13. Hon var sju slag före svenskduon Caroline Hedwall och Lina Boqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer