Spieth vann efter dramatiskt särspel

Uppdaterad
Publicerad

Jordan Spieth säkrade sin tionde titel på PGA-touren.

Och han gjorde det genom att sänka ett bunkerslag i särspel.

– Så häftigt. Jag vet inte om jag någonsin kommer vara med om något liknande, säger han i segerintervjun.

Världssexan Jordan Spieth, USA, hade länge grepp om tävlingen men sviktade de sista nio hålen. Landsmannen Daniel Berger gjorde birdie på hål 13, 15 och 17 och ordnade särspel efter att ha gjort Spieth sällskap på -12.

Spieth lyckades slutligen ta hem segern – efter ett imponerande bunkerslag rakt ned i koppen. Titeln var 23-åringens tionde på PGA-touren. Bara Tiger Woods har mäktat med den bedriften innan 24 års ålder.

Efter vinsten hyllade Spieth sin caddie Michael Greller.

– Michael hjälpte mig enormt mycket i dag, för det var en kamp där ute. Jag fick en grym start, men puttningen svek mig stora delar av rundan. I slutet handlade det bara om att försöka forcera fram ett särspel. Jag var nära att tappa huvudet, men Michael hjälpte mig, säger Spieth.

Lingmerth tappade 22 placeringar

David Lingmerth var delad fyra inför avslutningsrundan på USA-tourtävlingen i golf i Cromwell, Connecticut. Då tappade svensken ordentligt. Med tre slag över banans par på söndagen föll Linghmerth till delad 26:e plats, med totalt -5.

Jonas Blixt slutade på delad 62:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.