David Lingmerth spelade stabilt men är borta från segerstriden i US Open. Foto: TT.

Lingmerth tappade segerchansen

Uppdaterad
Publicerad

Den ende kvarvarande svensken i US Open David Lingmerth gick ut fem slag efter täten och spelade stabilt men efter 71 slag i natt är han nio slag efter och har tappat segerchansen. Han är på delad 26:e plats. 

Brian Harman leder på -12 och det är första gången som 30-åringen får spela vidare under helgen i ett US Open. Han jagas av 24-årige amerikanske landsmannen Justin Thomas som satte rekord för US Open genom att gå runt den 117:e upplagan på 63 slag.

Tangerade Stensons rekordrond för en major

Han tangerar de 63 slagen som Henrik Stenson hade under fjärde ronden i segern på British Open förra året för bästa scoren i en major över huvudtaget. 

– Det här betyder att jag är en del av historien nu och att jag har en större chans att vinna tävlingen än när jag startade tredje rundan, säger Thomas, som avslutade med en eagle på det 18:e hålet till AP.

– Avslutningen var häftig, det vill jag ha mer av säger Thomas.

Av topp sex som ligger inom tre slag har ingen vunnit en major förut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.