Stenson har fått mycket kritik för sitt val att gå med i LIV-touren. Foto: TT

LIV:s erkännande: Tjänar i princip inga pengar

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna på LIV-touren tjänar massiva pengar.

Hur det går för själva touren ekonomiskt?

Inget vidare.

”Vi tjänade praktiskt taget noll pengar under 2022”, skriver tourens advokater i ett uttalande.

Se den nya dokumentären om LIV-touren: ”LIV eller Död?”

Stämningen mellan den amerikanska PGA-touren och den saudifinansierade uppstickaren LIV-touren är infekterad, med stämningansökningar mellan de båda parterna.

Rättegången har varit inplanerad i januari 2024, men nu har PGA-touren begärt att den ska senareläggas. Det har inte LIV-tourens representanter varit sugna på, så i går lämnade deras advokater in ett yttrande där de argumenterade för att domaren inte skulle gå PGA-tourens önskemål till godo.

– Förseningen skulle skada LIV eftersom (PGA-) touren fortsätter sitt konkurensbegränsade beteende medan rättsvtisterna fortsätter. Touren har skadat LIV:s varumärke, ökat våra kostnader med hundratals miljoner dollar och minskat våra intäkter till i praktiken noll”, skriver de i yttrandet, enligt ESPN.

Att LIV i praktiken inte tjänar några som helst pengar är anmärkningsvärt, då de lagt ut enorma summor under dess första år. Exempelvis uppges den tidigare världsettan Dustin Johnson fått runt 1,2 miljarder kronor bara för att skriva på för LIV-touren, och tjänade sedan över 365 miljoner kronor i prispengar under fjolårets sju tävlingar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.