Martina Edberg gjorde en mycket stabil debut på LPGA-touren på Hawaii. 22–åringen ligger delad tvåa efter den första rundan – ett slag efter världsettan Shanshan Feng. Foto: Bildbyrån.

Martina Edbergs drömdebut – tvåa efter första rundan

Uppdaterad
Publicerad

Martina Edberg fick en fin start i sin debut på LPGA-touren på Hawaii. Hon jagade världsettan, kinesiskan Feng Shanshan, och är efter den första rundan blott ett slag efter på en överraskande andra plats.

– Det här är bara första dagen och det är många hål kvar. Ibland går det bra, ibland kan det vara lite kämpigare, säger Edberg till Svenskgolf.se.

För två veckor sedan var Pernilla Lindberg överraskningsnamnet när hon tog hem sin första majorseger i karriären. I natt var det en annan svensk som överraskade.

22–åringen Martina Edberg debuterade på LPGA-touren på Hawaii och ligger på en delad andra plats, ett slag efter världsettan Feng Shanshan, efter den första rundan.

LPGA-touren

Två birdies på raken

Edberg inledde oerhört starkt med birdies på de två första hålen. Hon höll uppe det fina spelet och upprepade med dubbla birdies på hål åtta och nio.

Hennes stabila spel resulterade i en mycket stark debut där hon gick runt på 68 slag totalt och fyra under par.

– Jag började bra och kände att det bara var att hoppa på tåget och fortsatte att blicka uppåt hela varvet, säger Martina Edberg till Svenskgolf.se.

Pernilla Lindberg är med i topp 15, på en delad 11:e plats, efter 70 slag totalt på den första runden på Ko Olina Golf Club.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet