Rory McIlroy och pappa Gerry. Foto: TT

McIlroy prickade pappa: ”Behöver lite is på benet”

Uppdaterad
Publicerad

Rory McIlroy har tagit många stora segrar, men US Masters har han aldrig vunnit – och det ser inte ut att bli någon grön segerkavaj i år heller.

Efter första dagen ligger nordirländaren långt ner i listan med sina fyra slag över par.

Kanske hade det blivit ett slag mindre om inte pappa stått i vägen på det sjunde hålet.

Efter ett utslag in bland träden till vänster försökte McIlroy med en draw nå green, men bollen fick aldrig någon riktig vänsterskruv och träffade i stället en av de få tillåtna åskådarna på smalbenet.

Inte vilken åskådare som helst – utan Gerry McIlroy, far till den fyrfaldige majorvinnaren. Pappa McIlroy klarade sig utan större skador och skämtade om att han skulle be om en autograf av stjärnan.

– Han behöver bara lägga lite is på benet, jag kan signera en påse frusna ärtor om han vill, skrattade McIlroy efter sin runda, innan han lite mer bekymrat konstaterade att han gjort sin sämsta inledningsrunda på US Masters hittills i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.