Rory McIlroy missade kvalgränsen med ett slag i The Open. Foto: Bildbyrån

McIlroy missade cutten: ”Önskar att slutet hade skrivits annorlunda”

Publicerad

Efter en katastrofal förstarunda av Rory McIlroy där han slutade på åtta slag över par så ryckte han i dag upp sig rejält. Hans andrarunda var bäst för dagen, sex under par. Men kvalgränsen lyckades han ändå inte nå, utan hamnade ett slag efter.
– Jag önskar att slutet hade skrivits lite annorlunda, säger han efter rundan.

Det såg inte lovande ut för hemmahoppet Rory McIlroy efter halva rundan. Då hade han bara gått -2, och låg fortfarande fem slag över kvalgränsen med nio hål kvar. Men då steppade han upp spelet rejält, och trots en bogey på hål 13 så hade han efter hål 16 tagit sig ned till två över par.

Och med två hål kvar så hade nordirländaren chansen, en birdie till och han skulle få spela vidare i British Open. Då hamnade han snett på 17:e hålet, och tvingades till ett slag i det höga gräset. Men då visade han återigen klass och fick till ett långt slag till green till publikens jubel. Men putten för birdie gick inte riktigt i hålet, utan missade med bara några centimeter, och det blev sista hålet som skulle avgöra om det skulle bli fortsatt spel för McIlroy.

Där lyckades han inte riktigt, utan det blev ett par för nordirländaren som därmed slutade på två över par, ett slag över kvalgränsen för fortsatt spel i The Open.

– Jag önskar att slutet hade skrivits lite annorlunda, men det har varit en otrolig upplevelse och jag kan inte vänta på att få komma tillbaka hit och spela en till The Open, säger McIlroy efter rundan.

– Jag är stolt över alla som är involverade i den här turneringen och som har fått den till Nordirland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer