Phil Mickelson är ett av affischnamnen för den saudifinansierade utbrytartouren. Foto: TT

Mickelsons beslut: Drar tillbaka stämning

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnan Phil Mickelson har ändrat sig.

Amerikanen vill inte längre stämma PGA-touren efter sin flytt till den av Saudiarabien finansierade LIV-touren.

Phil Mickelson, 52, var en av många superstjärnor som tog steget över till nya LIV-touren tidigare i år. För besväret sägs han ha fått över två miljarder kronor från de saudiska finansiärerna bakom projektet. PGA-touren svarade med att stänga av Mickelson och de andra avhopparna från vidare spel på deras förra hemmaplan.

Detta uppskattades inte av ett antal av de nyblivna LIV-spelarna som gick samman och lämnade in en stämningsansökan mot den USA-baserade touren. Elva spelare satte sin signatur på stämningen, däribland storstjärnor som Mickelson, Abraham Ancer och Bryson DeChambeau.

Stängdes av efter värvningsförsök

I Mickelsons fall stängdes han av från PGA-touren i två års tid redan i mars efter att det avslöjats att han arbetat med att rekrytera spelare till LIV-touren. Detta ska ha föranlett att 52-åringen gick vidare med en stämningsansökan.

”Mickelsons olagliga tvååriga avstängning från PGA-touren har gett honom stora yrkesmässiga skador, såväl ekonomiskt som kommersiellt”, stod det i ansökan.

Men nu har Mickelson bett att få sitt namn borttaget från stämningen, skriver bland andra nyhetsbyrån AP, och han får sällskap av Ian Poulter, Hudson Swafford och Talor Gooch. Sedan tidigare har även Abraham Ancer, Carlos Ortiz, Jason Kokrak och Pat Perez dragit sig ur, vilket gör att endast tre namn återstår: Matt Jones, Peter Uihlein och Bryson DeChambeau.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.