Minjee Lee vann Evian Championship efter särspel. Foto: Philippe Desmazes/AFP/TT

Minjee Lee tog första majortiteln – vann Evian Championships

Uppdaterad
Publicerad

25-åriga Minjee Lee vann på söndagskvällen sin första majortitel.

Australiensiskan gjorde det efter en särspelsvinst mot Sydkoreas Jeongeun Lee6 – som ledde med hela fem slag inför den sista dagen.

– Det känns helt ofattbart att ha vunnit, säger den 25-åriga segraren.

Sydkoreas Jeongeun Lee6 var storfavorit inför den avslutande dagen av Evian Championships, då hon alltså ledde med inte mindre fem slag.

Men Jeongun Lee6 gjorde sin sämsta runda på söndagen, då hon ”bara” gick runt på par, 71 slag.

LPGA-touren

Koreanskan träffade vattnet

Minjee Lee, som var hela sju slag efter koreanskan inför dagen, gick desto bättre under avslutningsdagen och gick runt på sju slag under par – vilket innebar att tävlingen fick avgöras med särspel.

Där fick Jeongun Lee6 plikta ett slag redan på det första hålet, efter att ha slagit bollen i vattnet. Det slutade till slut med en bogey, vilket gjorde att Minjee Lee hade möjlighet att putta tre gånger för att ta hem sin första majortiteln.

”Jag är mållös”

Och på den andra putten gick bollen i hålet – och den första australiska titeln i Evian Championship sedan Karrie Webb 2006 var ett faktum.

– Jag är mållös... Jag har väntat på detta så länge. Det känns helt ofattbart att ha vunnit. I särspelet, och under hela dagen, så spelade jag riktigt bra, säger Lee, enligt nyhetsbyrån AP.

MER GOLF: Se Merritts fenomenala Hole in One (4 juli):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet