Foto: TT

Nära historiska första danska LPGA-segern

Publicerad

Det räckte inte hela vägen för danska Nicole Broch Larsen i LPGA-turneringen i kanadensiska Aurora. I stället blev det sydkoreanskt i toppen.

26-åriga Nicole Broch Larsen hade segervittring inför sista rundan i Ontario, vilket skulle ha inneburit Danmarks första seger någonsin på LPGA-touren.

– Jag kände mig verkligen redo för utmaningen. Jag visste att jag skulle vara nervös inför, och det var jag också. Min mage var fruktansvärd, från morgonen och till det var dags för tee, och lite ute på banan också. Det kändes som att jag inte kunde ta djupa andetag. Så jag är väldigt stolt över hur jag lyckades prestera i dag, säger hon i en intervju med LPGA:s sajt.

Och även om sistarundan på 69 slag var stabil, tre under par, och ledde till en andraplats, karriärens hittills bästa, så hade hon inte mycket att sätta emot segraren, sydkoreanskan Ko Jin-Young.

Ko presterade däremot sin bästa runda hittills under turneringen, åtta under par, och slutade som överlägsen segrare fem slag framför danskan.

Hon är därmed den första spelaren som når fyra segrar på LPGA-touren den här säsongen.

För svensk del var Louise Ridderström den enda som var kvar i tävlingen. Hon avslutade den som hon inledde, med 67 slag, fem under par. Det räckte till en delad 48:e-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer