Nordqvist tog poäng i Solheim-cup. Foto: TT

Nordqvist en vinnare i Solheim-starten

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist började Solheim Cup-golfen som en vinnare.

Svenskan vann tillsammans med engelska debutanten Georgia Hall i det inledande foursomespelet. Europa leder med 2,5-1,5 efter de fyra första foursomematcherna.

Följ  leaderboarden via Solheim Cups hemsida >>>>

Körtelfebern till trots inledde Nordqvist spelet i Des Moines på ett imponerande sätt. Georgia Hall agerade från och till nervöst i sin Solheim Cup-debut, men rutinerade Nordqvist visade upp en imponerande stabilitet och såg till att paret kunde besegra Paula Creamer och Austin Ernst.

Det svensk-engelska paret tog initiativet tidigt och gick fram till ledning redan på det andra hålet. Tre gånger under de första elva hålen var de också två upp, men amerikanskorna gjorde matchen jämn. Ända tills det 16:e hålet då Nordqvist med en perfekt putt såg till att paret låg två före igen. På 17:e säkrades sedan segern, 3/1.

– Georgia är en rookie men spelade verkligen inte som en. Jag är väldigt glad över att ha fått spela med henne i mitt lag. Hon spelade bra och satte ett par riktigt fina puttar också. Det känns som att vi hade en riktigt bra morgon och jag är väldigt glad att vara här, ingenting kan slå stämningen som är här, sade Nordqvist till turneringens hemsida.

TWEET

Det engelska paret Melissa Reid och Charley Hull, som gick i första bollen mot Cristie Kerr och Lexi Thompson, såg länge ut att ge Europa en perfekt start och var två hål upp med lika många kvar att spela. Men amerikanskorna vann båda de återstående hålen och räddade lika.

Svenska debutanten Madelene Sagström ställdes över i foursome då lagkaptenen Annika Sörenstam ville satsa på en rutinerad uppställning.

USA är favorit mot Europa, men fick storstryk senast på hemmaplan för fyra år sedan. För två år sedan i Tyskland tog dock amerikanskorna revansch.

Fakta: Så spelas bästbollarna

20:10: Madelene Sagström och Jodi Ewart Shadoff, Europa–Michelle Wie/Danielle Kang, USA.

20.25: Carlota Ciganda/Emily Pedersen, Europa–Angel Yin/Lizette Salas, USA.

20.40: Florentyna Parker/Caroline Masson, Europa–Brittany Lincicome/Brittany Lang, USA.

20.55: Charley Hull/Georgia Hall, Europa–Stacy Lewis/Gerina Piller, USA.

Resultat Solheim Cup

Foursome (spelarna slår vartannat slag)

Anna Nordqvist, Svierge/Georgia Hall, England–Paula Creamer/Austin Ernst, USA, 3/1,

Mel Reid/Charley Hull, Storbritannien–Cristie Kerr/Lexi Thompson, USA, delad,

Danielle Kang/Lizette Salas, do–Carlota Ciganda, Spanien/Caroline Masson, Tyskland, 1/0,

Karine Icher, Frankrike/Catriona Matthew, Storbritannien–Stacy Lewis/Gerina Piller, USA, 1/0.

Ställning

Europa–USA 2 1/2–1 1/2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.