Anna Nordqvist under Solheim Cup ifjol. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist inför årets första major: ”Gillar tuffa förhållanden”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev hon uttagen till OS i Rio. I dag slår hon ut i årets första major.

Svenska golfstjärnan Anna Nordqvist är minst sagt i ropet just nu.

Anna Nordqvist har medalj som mål i OS och jobbar med sitt spel med sikte på just OS – sommarens stora utmaning. I dag står en av årets första riktigt tunga och prestigefyllda tävlingar för dörren för den svenska golfstjärnan.

Majortävlingen i Kalifornien spelas på Mission Hills-banan i Rancho Mirage, en bana som hör till de tuffaste.

– Jag gillar ju utmaningar och tuffa förhållanden, säger Anna Nordqvist inför årets första major, den som förut hette Nabisco Championship men som nu kallas för Ana Inspirational.

– Förhoppningsvis är det en saftig ruff i år så att det ställs mer krav på att få träffa fairways, banan är ganska smal som den är så det brukar passa mig. Banan går att  ”scora” på, men är du lite ”off” kan det bli lite kämpigare, säger hon.

”Vill konkurrera uppe i toppen”

Nordqvist, som är 16:e på världsrankningen och långt bättre rankad än alla andra svenskor just nu, har en majorseger sedan tidigare. 2009 vann hon LPGA-mästerskapen och givetvis är hon sugen på en majorseger till. 

– Jag har jobbat hårt senaste åren för att kunna vara med och konkurrera uppe i toppen under majors. En vinst skulle vara ett bra kvitto på allt det hårda arbete jag och mitt team har lagt ner, säger hon till golf.se

Svenskorna i årets första major

Maria McBride, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall, Anna Nordqvist

Leaderboard >>> (extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.