Anna Nordqvist tog sin andra majortitel – åtta år efter sin första. Foto: TT.

Nordqvist tog stort kliv på rankingen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist lyfte rejält på rankingen efter vinsten i årets sista majortävling, Evian Championship i Frankrike. Och det kan bli ytterligare priser i slutet av året då Bragdguldet ska delas ut.

Nordqvist lyfte nio placeringar och är nu rankad fyra i världen.             

”Jag lämnar Europa med ett leende på mina läppar. Tack för alla meddelanden efter gårdagens vinst”, twittrar hon.  

LPGA-touren

Segern kom oväntat till och med för Nordqvist själv.

– Det tog 2,5 timme efteråt innan jag ens förstod att det var jag som vann, jag stod och skakade hur länge som helst, berättade hon för SVT Sport om de svåra kyliga, regniga förhållandena.

En kandidat till Bragdguldet

Förra året vann Henrik Stenson en major och tilldelades Bragdguldet och diskussionen kom igång direkt efter Nordqvists skrällartade seger när hon lyfte från elfte till första plats sista rundan.

”Alla ingredienser för en klassisk bragd finns där. Nordqvist var uträknad men svarade för en magisk upphämtning sista dagen med flera spektakulära slag, och hon har under de senaste månaderna kämpat med en elakartad körtelfeber”, skriver Svenska Dagbladets Anders Lindblad som även är sekreterare i Bragdjuryn i sin kolumn.            

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet