Alexander Norén under förra veckans tävling i Memphis Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén kommmer också till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår tackade Henrik Stenson ja till att spela den svenska Europatour-tävlingen på Hills om två veckor. I dag kom också beskedet att Sverige näst mest meriterade golfare Alex Norén kommer att spela tävlingen.

– Det är alltid kul att komma hem och spela framför de svenska fansen, säger Norén i ett pressmeddelande.

– Göteborg är en kanonstad och Scandinavian Invitation har alltid en grym atmosfär, säger svensken som haft ett tungt år golfmässigt borta i USA.

Norén missade i helgen chansen att bli bland de 125 som får fortsätta att spela PGA-tourslutspelet. Dessutom innebar missen att han blir av med sitt kort till PGA-touren.

När det nu inte blir något FedEx-slutspel så kan han komma hem till Sverige.

– Jag har många härliga minnen från tävlingen och självklart står mina vinster från 2011 och 2015 ut det lilla extra både för både mig och min familj. Jag skulle älska att få addera ännu en seger på hemmaplan till min samling, säger svensken bördig från Haninge söder om Stockholm.

– Vi är jätteglada att Alex Norén, en tvåfaldig vinnare av tävlingen och en av våra Ryder Cup-hjältar tillsammans med Majorvinnaren Henrik Stenson, kommer till Sverige och spelar Scandinavian Invitation. Både Alex och Henrik är stora förebilder för svensk golf, och har så varit genom åren, och det blir ett stort ögonblick när de står på första tee i Göteborg om bara två veckor, säger Fredrik Lindgren, International Development – Nordics på Europatouren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.