Alex Norén slutade som delad åtta i PGA-tävlingen i Boston. Foto: TT

Norén slutade åtta – Johnson åter etta

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén slutade som delad åtta i PGA-tävlingen i Boston, den första av tre slutspelstävlingar i Fedex Cup.

Segrare blev amerikanen Dustin Johnson, som återigen är världsetta.

Alex Norén lyckades inte riktigt upprepa sin fina tredjerunda på 64 slag. I stället avslutade han på 68 slag, efter fem birdies och två bogeys.

Totalt blev det -15, och en delad åttondeplats. Upp till segrande Dustin Johnson, som spelade fenomenalt i helgen, var det hela 15 slag. Med sina totalt 30 slag under par spelade han i en helt egen liga och var elva slag framför tvåan, landsmannen Harris English.

Väldigt få misstag

Segern innebär att Johnson kliver upp som etta i världsrankingen, där han petar ned spanjoren John Rahm.

– Jag är så klart nöjd med placeringen (i världsrankingen) och mitt spel är väldigt bra just nu. Jag spelade stabilt alla fyra dagarna, sade Dustin Johnson efter segern.

På frågan vid den digitala presskonferensen om han gjorde något misstag under hela veckan sprack han upp i ett stort leende.

– Jag missade några korta puttar, men i övrigt gjorde jag allt ganska bra.

Leder efter första

Segern innebär att Dustin Johnson leder Fedex-rankningen, där det nu återstår två tävlingar i slutspelet, inklusive tourfinalen i Atlanta 4–7 september.

– För mig är det något som jag aldrig har vunnit, men jag har varit nära att vinna några gånger. Det är något jag verkligen vill ha på min meritlista när jag är färdig med golfen. Det är en stor titel, den betyder mycket för alla här, och definitivt för mig. Jag vill verkligen bli en Fedex-mästare, säger Johnson.

KLIPP: Se Sophia Popovs tårar efter osannolika majorsegern (24 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.