Nu kan Norén passera Stenson på världsrankingen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har varit bäste svensk på världsrankingen i fyra års tid.

Men nu kan han snart se sig passerad av Alexander Norén.

– Jag har faktiskt inte tänkt på att det är honom jag är ute efter, säger Norén.

Alexander Norén är tillbaka efter en kort semester och kommer till spel i Europatour-tävlingen i Paris i morgon.

Det blir Noréns första tävling sedan han missade kvalgränsen i US Open i mitten av juni – hans första missade kvalgräns på ett år.

–Det var kanske inte den bästa US Open jag spelat, jag har haft lite problem med US Open överlag. Men det känns kul att träffa grabbarna igen här ute, och nu kommer det att bli grymma 6-7 veckor framöver, säger Norén.

”Vill så högt upp som möjligt”

Hans fina spel innan US Open har gjort att han klättrar rejält på världsrankingen. Nu är Norén rankad sjua i världen, där han skuggar landsmannen Henrik Stenson som är sexa.

Och i och med att Stenson nu är på semester i två veckor kan Stenson bli av med titeln som bäste svensk på världsrankingen – för första gången sedan i juli 2013.

– Klart man skulle vilja vara så högt upp på världsrankingen som möjligt, säger Norén och fortsätter:

– Men jag har faktiskt inte tänkt på att det är honom jag är ute efter. Sen har han varit där uppe så länge, så många år. Så det känns naturligt att han är där uppe. Han kommer nog att fortsätta klättra uppåt, så jag försöker hänga på.

Norén går ut klockan 13 på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.