Foto: TT

Norén till semifinal efter dubbla krossar

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Norén har uppvisning i världstourtävlingen i matchspel i Texas.

Svensken är klar för semifinal efter att ha kört över både Patrick Reed och Cameron Smith under lördagen.

– Man kan vara lite lugnare när man är så här långt fram, säger Norén i Viasat.

Norén gick igenom gruppspelet med tre raka segrar. När slutspelet inleddes under lördagen fortsatte han i samma spår.

I den tidiga åttondelsfinalen mötte han Patrick Reed – som slog ut Jordan Spieth i gruppspelet – och han förlorade bara ett hål mot amerikanen.

Hålförlusten kom på första men efter det handlade allt om Norén. Med totalt sex birdies mot Reed var matchen avgjord redan på 15:hålet – då svensken var i fem slags ledning.

Möter Kisner i semi

I den senare kvartsfinalen var det australiern Cameron Smith som föll offer för Noréns storspel. Stockholmaren rivstartade matchen och var tre upp efter bara sex spelade hål. Smith lyckades skapa lite nerv med raka birdies på sjunde och åttonde hålet. Men Norén ryckte snabbt igen och på det 16:e hålet avgjorde han matchen med fyra slags ledning.

– Man kan vara lite lugnare när man är så här långt fram i matchspel. I slagspel kan man tappa till 20:e plats om man gör en dålig sista runda. Nu har man inget att försvara. Spelmässigt är det lika svårt men det kan nog vara lite enklare mentalt, säger Norén i Viasats sändning.

Nu väntar semifinal mot amerikanen Kevin Kisner under söndagen. I den andra semifinalen möts världstvåan Justin Thomas och Bubba Watson. Både semifinaler och finalen spelas under söndagen.

Den prestigefulla världstourtävlingen i Texas har de senaste tre åren vunnits av Rory McIlroy, Jason Day och Dustin Johnson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.