Foto: TT Nyhetsbyrån

Osannolik utveckling för Sung Hyun Park på Evian

Uppdaterad
Publicerad

Utvecklingen i damernas femte major Evian Championship är som hämtat från en saga. Koreanskan Sung Hyun Park fick igår en mardrömsstart med nio slag på ett par 4-hål och en 6:a på en par 3:a.  Hon var +6 efter fem spelade hål när regnet gjorde att tävlingen bröts. Senare beslutades att torsdagens resultat stryks. Idag startade tävlingen om och nu leder koreanskan majorn på åtta under par.

twitter

Snacka om att ha turen med sig. Och utnyttja läget till max. Sung Hyun Park leder just nu på åtta under par efter att ha spelat färdigt sitt förstavarv på 63 slag.

– Jag glömde bara bort hur jag spelade igår och gick ut idag och spelade det bästa jag kunde, sa Park efter den imponerade uppvisningen.

Bra start för Nordqvist

Anna Nordqvist har fått en bra start på tävlingen och delar tredjeplatsen efter en 66-runda, fem under par. En eagle, fyra par och en bogey innehöll rundan.

Caroline Hedwall är näst bästa svenska efter en runda på par, 71 slag.

”Skit – vet inte vad som hände”

Även svenska major-debutanten Johanna Gustavsson utnyttjade omstarten bra. Hon är en bit efter men med tre över par är det ändå en godkänd debut i dessa sammanhang.

– Plus tre, det kändes lite bättre än så tycker jag. Sista nio hålen var det några felbeslut med klubbor så det känns som det finns mer att hämta där ute, mer birdies, sa Gustavsson efteråt.

Däremot har Pernilla Lindberg det riktigt tungt idag. Bollnästjejen har spelat bort sig med en runda med bland annat två dubbelbogeys och en trippelbogey. 82 slag och elva över par.

– Skit. Det är det första som kommer upp. Jag måste sätta mig ned och fundera på vad som hände. Nu vet jag inte hur jag skall förklara det, säger Lindberg uppgivet.

Rättvist beslut?

Att stryka resultaten från torsdagen och spela 54 hål istället för att skjuta på spelet var inget lätt beslut hävdade arrangören.

– Det var inget enkelt beslut, men vi anser att det är det rätta för att få till en rättvis tävling, säger LPGA-kommissionären Mike Whan.

Frågan är hur rättvist det känns just nu för Sung Hyuns Parks konkurrenter?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.