Pernilla Lindberg klättrade till en delad fjärdeplats efter riktigt övertygande spel på LPGA-touren. Foto: Bildbyrån.

Pernilla Lindberg storspelade på Hawaii

Uppdaterad
Publicerad

Pernilla Lindberg storspelade på den andra rundan på Ko Olina Golf Club och klättrade till en delad fjärdeplats på sex under par, fyra slag efter ledaren Brooke Henderson. Hon tog tätposition mycket tack vare spelet från tionde hålet och framåt – med fina fem birdies på sex hål.

– Jag fick en grymt bra start. När jag väl kom in på 4 under par så kändes det inte som att jag hade skjutit en så låg score eftersom jag började så starkt, säger Pernilla Lindberg till Svenskgolf.se.

Pernilla Lindberg spelade övertygande på den andra rundan av LPGA-tourtävlingen på Hawaii.

Hälsingestjärnan låg på en delad 11:e plats efter den första rundan men spelade aggressivt med mindre marginaler på den andra rundan. Lindberg glänste rejält med fem birdies på hål tio och framåt.

LPGA-touren

Det resulterade i att Lindberg efter den andra rundan ligger på en delad fjärdeplats, fyra slag efter kanadensiska ledaren Brooke Henderson.  Och hon hungrar efter bättre resultat.

– Jag hade hoppats på ännu mer efter den fina starten. Jag träffade 12 fairways och 17 greener och gav mig själv många bra chanser, säger Lindberg till Svenskgolf.se.

Svenskarnas rockad

Lindberg klättrade men Martina Edberg presterade inte lika väl på den andra rundan på Hawaii. 22–åringen tappade rejält och ligger totalt på den delad 15:e plats, två under par. Camilla Lennarth ligger tätt efter på 18:e plats.

Tredje rundan på LPGA-tävlingen Lotte Championship inleds svensk tid klockan 7.00 den 14 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet