Foto: Bildbyrån

PGA-touren inför hårdare coronaregler

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga spelare och caddies måste testa negativt för covid-19 innan de befinner sig på kommande PGA-tourtävlingar.

Närmast i Detroit, Michigan, nästa vecka.

Oron för coronaviruset har spritt sig under veckans PGA-tourtävling i Cromwell, Connecticut, sedan det nya coronaviruset haft stor inverkan på veckans tävling. Nu har tourens tävlingsledning uppdaterat sina regler.

Under de tävlingar som hittills har spelats efter coronauppehållet har spelare och caddies fått befinna sig innanför avspärrningarna och träna, även under tiden de väntar på provresultat.

Det kommer inte längre tillåtas.

”Touren tar det här förebyggande steget som ytterligare en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att ingen spelare eller caddie befinner sig på plats utan att först ha fått ett godkännande och ett negativt covid-19-test”, skriver touren i ett uttalande.

Beslutet gäller även fystränare, tränare och annan personal på kommande tävlingar.

Tre spelare har testats positivt

Tre spelare – Nick Watney, Cameron Champ och Denny McCarthy – samt två caddies har testat positivt för covid-19 i samband med veckans tävling. Dessutom valde sex spelare, däribland fyrfaldiga majorvinnaren Brooks Koepka, att avstå för rädsla att smittas eller eventuellt själva sprida smitta.

Efter tre dagars spel i Cromwell leder amerikanen Brendon Todd på totalt 18 under par, två slag före landsmannen Dustin Johnson. Båda spelarna gick runt den tredje dagen med imponerande nio birdies och nio par för 61 slag.

Svenske Henrik Norlander var riktigt inte lika bra, men hans tredje raka 68-runda gjorde att han avancerade till en delad 39:e plats i fältet, med totalt sex slag under par.

KLIPP: Hör mer om testningen och när man kan testa sig (26 juni, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.