Foto: TT Nyhetsbyrån

Rory McIlroy ryckte – Norén bra med

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén gör sitt bästa för att försvara titeln på Wentworth på PGA-mästerskapet. Svensken gick fyra under par idag och är sju under totalt. Men trots en bogeyfri runda och bra spel är svensken distanserad av Rory McIlroy med hela fem slag. Nordirländaren gick på 65 slag.

McIlroy och Norén spelade tillsammans och följdes av stora åskådarmassor på Wentworth-banan. Och de blev inte besvikna. De fick se duon göra hela elva birdies och ingen av dem hade en bogey på hela varvet. Skillnaden på de båda var dock att nordirländaren satte betydligt fler birdieputtar. Med fyra raka birdies på sista nio sprang McIlroy ifrån övriga fältet.

– Det bästa jag spelat på hela året. Jag träffade bollen riktigt bra, sa McIlroy efteråt.

McIllroy gick till slut rundan på sju under par och leder tävlingen med tre slag före engelsmannen Sam Horsfield och fransmannen Sébastien Gros. Svenske Alexander Norén ligger fem slag bakom McIlroy på en femteplats.

– Jag är väldigt nöjd med sju under par, men jag är inte så nöjd med mitt långspel på några av hålen- de var inte de bästa slagen direkt, sade Norén om sitt spel.

Men när det gällde ledaren, hade Norén bara positiva saker att säga.

– Det var den bästa runda jag någonsin sett. Jag funderar på att sluta med golf, skämtade den regerande mästaren Norén.

Leaderboard >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.