Madelen Sagström nära att vinna på Bahamas Foto: TT Nyhetsbyrån

Sagström snubblande nära första segern

Publicerad

Mot slutet av LPGA-turneringen i Virginia stod det mellan två spelare som aldrig vunnit. Engelskan Bronte Law och svenskan Madelene Sagström. Tyvärr ur svensk synvinkel blev det Law som vann sin första LPGA-seger, med Sagström som delad tvåa, två slag bakom.
– Jag är jättestolt över min insats, säger hon till SVT Sport.

Resultat LPGA-touren i Virginia >>>

Madelene Sagström har allt sedan debuten på LPGA-touren 2017 spåtts en lysande framtid och många har bara väntat på första segern. Men det har inte gått lika lätt som hon var van vid när hon vann hela undertouren Symetra Tour 2016.

Bästa placeringen för Sagström är en tredjeplats i Taiwan 2017 och bästa resultatet ifjol var en 15:e plats. Men i natt i Virginia förbättrade hon sitt facit med en delad andraplacering.

– Jag är väldigt nöjd med hur jag spelade. Jag börjar bli mer konsekvent i mitt spel och har blivit väldigt accepterande både över mina bra slag och mina missar. Jag slog grymt bra järnslag och bra slag från tee denna veckan så det gav mig väldigt mycket chanser, säger hon till SVT Sport.

Det var snubblande nära en seger efter ett riktigt starkt slutvarv.  Svenskan gick fem under par och hade på det 17:e en kort birdieputt för att gå upp i delad ledning. Men hon missade putten precis.

”Jag är inte besviken”

Och på det 18:e fortsatte oflytet för Sagström, som med ett närmast perfekt inspel träffade flaggan. Bollen studsade hårt tillbaks med en 20 metersputt för birdie som resultat. Sagström satte nästan den putten ändå men det blev bara par.

– När bollen var i luften tänkte jag att det ser ju riktigt bra ut. Sedan hörde jag att den träffade flaggan och tänkte 'snälla, studsa inte i väg'. Jag menar, jag kunde inte fått till en bättre träff, säger hon till LPGA.com och fortsätter:

– Jag var väldigt exalterad över slaget ändå.

Samtidigt gjorde Bronte Law birdie på det 16:e och kunde till slut vinna med två slag på 17 under par.

– Jag kan inte direkt påverka hur någon annan spelar utan jag fokuserade bara på mitt spel. Jag är inte besviken utan sjukt stolt över min insats och nöjd över hur jag kämpade hela vägen, säger Sagström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer